خانوادهکار و زندگی

دلیل و راه حل پوک، لیز و چروک شدن و کپک زدن خیارشور

زمان مطالعه: 3 دقیقه


پاسخ به چند سوال مهم و رایج درمورد زدن خیارشور

خیارشور چاشنی سالم و خوشمزه و همراه دلچسبی برای اکثر غذاها و انواع ساندویچ ها می‌باشد. خیارشور از ترکیب خیار، آب، نمک، فلفل، سیر، سبزی و… تهیه می شود. اکثر کدبانوهای ایرانی طریقه تهیه خیارشور را به خوبی بلدند و اغلب خیارشورهایشان در فامیل زبانزد است اما کمی از خانم ها با ترفندهای تهیه خیارشور آشنا نیستند و خیارشورهای آنان پوک شده و یا کپک می زند. در این بخش از نمناک پاسخ سوالاتی را خواهیم داد که دانستن آنها برای کدبانوهای ایرانی موثر می‌باشد. در ادامه سوالاتی را پاسخ خواهیم داد که ممکن است برای هر خانمی پیش بیاید.

دلیل؛ چرا خیارشور کپک می زند؟

یکی از سوالات متداولی که در تهیه خیارشور برایتان پیش می آید، در مورد کپک زدن خیارشور می‌باشد. چنانچه خیارشور شما کپک زده است، علت آن ممکن است دلایل زیر باشد:

[table id=2 /]

ممکن است درب ظرف را به خوبی بسته نباشید و خیارشور شما در معرض هوازدگی باشد.

ممکن است اندازه نمک را ملاحضه نکرده باشید.

ممکن است سبزیجات و ظروف شما کاملا تمیز نبوده باشد.

ممکن است آبی که استفاده کرده اید، کلر دار باشد.

علت کپک زدن خیارشور

راه حل؛ جلوگیری از کپک زدن خیارشور

برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور باید:

ظرفی که برای خیارشور استفاده می کنید، باید درب محکمی داشته و فاقد هرگونه ترک باشد.

درب ظرف را خوب و کامل ببندید.

برای تهیه خیارشور از سبزیجات بی کیفیت و مانده استفاده نکنید.

از ظروف و وسایل کاملا تمیز استفاده کنید.

بهداشت دست ها را در هنگام تهیه خیارشور ملاحضه کنید.

از نمک کم استفاده نکنید، برای هر لیتر آب از دو قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید.

تلاش کنید تمام خیارها داخل آب قرار داشته باشند.

برای جلوگیری از تشکیل و تمرکز کپک ها بر روی سطح خیار شور هروز آن ها را هم بزنید یا درب ظرف را محکم ببندید و آنگاه آن را تکان دهید.

از آب تصفیه شده برای تهیه خیار شور استفاده کنید.

در خیارشور هیچ نیازی به استفاده از سرکه نیست و سرکه باعث ایجاد کپک در خیارشور میشود.

محلول آب نمک را درست کنید و آنگاه اضافه کنید.

خیارشور را در جای خنک و حتما سایه نگهداری کنید.

رفع کپک خیارشور

چرا خیارشور پوک می شود؟

چنانچه خیارشور شما پوک می شود، ممکن است:

خیارها را در زمان تهیه سوراخ نکرده باشید.

خیارهای انتخابی شما بد رشد کرده باشند.

آب شوری که برای تخمیر استفاده کرده اید، شور یا خیلی کم نمک بوده می‌باشد.

آبی که روی خیارشور ریخته اید، خیلی سرد یا خیلی گرم باشد.

خیار ها را پیش از ترشی کردن زیاد نگه داشته اید.

تخمیر آن ها خیلی تند بوده می‌باشد.

برای اینکه خیار شور شما پوک نشود:

حتما خیارها را پیش از تهیه خیارشور سوراخ کنید.

دمای آب و نمکی که روی خیار شور می ریزید نه داغ و نه سرد باشد.

به جای نمک معمولی از سنگ نمک استفاده کنید.

برای ترد شدن خیارشور، چند عدد نخود خام به ظرف خیارشور خود اضافه کنید.

پوک شدن خیارشور

چرا خیارشور نرم و لیز می شود؟

چنانچه خیارشور شما نرم یا لیز شده است، ممکن است:

نمک آن خیلی کم باشد.

آب شورتان روی خیارها را نگرفته باشد.

هوا به داخل راه یافته و درپوش تماماً مهر و موم نشده باشد.

سیر یا ادویه ها کپک زده باشند.

شکوفه های خیار را جدا نکرده باشید زیرا ممکن است قارچ یا مخمر موجود در آن ها مسئول نرم شدن آنزیم ترشی باشند. 

چرا خیارشور چروک می شود ؟

چروک شدن خیارشور می تواند ناشی از:

استفاده زیادی از سرکه، یا محلول شکر و نمک، پختن زیاد یا فرآوری زیاد باشد. پس بهتر است در نخست محلول رقیقی درست کنید و به تدریج آن را به غلظت دلخواه برسانید.

چروک شدن خیارشور 

علت تیره شدن خیارشور چیست؟

چنانچه رنگ خیارشور شما تیره می شود ممکن است به این دلیل باشد که :

مقدار ادویه و نمک افزوده زیاد باشد.

شما از ظرف آهنی برای تهیه خیارشور استفاده کرده باشید زیرا مواد معدنی موجود در آب، بخصوص آهن سبب تیره شدن خیار می شود.

نوشته های مشا‌به

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نمی‌گردد.

دکمه بازگشت به بالا