روغن کرچک به دلیل خواصی که دارد برای رشد مو بسیار معروف شده است اما آیا می دانید این روغن برای کاهش چربی شکمی نیز تاثیرگذار است ؟ روغن کرچک از گیاهی به نام ریسینوس کومونیوس گرفته شده و متعلق به کشور هندوستان می باشد.
روغن کرچک با افزایش متابولیسم ، جلوگیری از جذب چربی ها و کاهش التهاب به عنوان یک ملین به کاهش وزن کمک می کند . افزون بر این , صدها سال است که از روغن کرچک در عرصه زیبایی و سلامتی استفاده می شود . ازاین رو به انگیزه کاهش وزن بجای مصرف قرص های چربی سوز و رژیم های ضربتی از روغن کرچک استفاده کنید تا در مدت دو هفته 4.5 کیلو کاهش وزن داشته باشید.
منبع روغن کرچک از کجاست؟
چنانچه در مطلب خواص روغن کرچک در بخش سلامت نمناک گفتیم روغن کرچک یک روغن زرد رنگ و چسبناک است که از فشرده شدن دانه های گیاه ریسینوس کومونیوس به دست می آید.
این روغن حاوی طعم و بوی خاصی است و سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده ، ویتامین E و مواد معدنی می باشد. روغن کرچک حاوی خواص شگفت انگیز ضدالتهابی ، ضد قارچی و ضد باکتریایی است که از آن در صنایع غذایی به عنوان ماده نگه نگهدارنده در مواد غذایی و ماده اضافه کردنی در شیرینی استفاده می شود.
روغن کرچک ضمنا رشد موها را تحریک کرده و یک ملین قلمداد می شود . اکثر شرکت های داروسازی از آن به عنوان یک مولفه در تولید داروهای مختلف اعم از داروهای جلوگیری از عفونت قارچی گرفته تا داروهای شیمی درمانی استفاده می شود . افزون بر این روغن کرچک یک ماده اساسی در تهیه مواد آرایشی و صابون ها میباشد.
از فواید قابل توجه روغن کرچک ، کاهش چربی های شکمی می باشد . افرادی که از این مشکل و چاقی رنج می برند می توانند روغن کرچک را به رژیم غذایی خود اضافه کنند زیرا با تحریک بدن به خلاص شدن از آب اضافی و سموم کمک می کند.
چگونه از روغن کرچک برای کاهش وزن استفاده می شود؟
برای کاهش وزن کافی است روغن کرچک را به مقدار 3 قاشق چای خوری و یا 1 قاشق غذاخوری مصرف کنید زیرا با سرکوب کردن اشتها و بنابراین رفع گرسنگی باعث کاهش وزن میگردد.
روغن کرچک یک ملین قوی می باشد بدین منظور نباید به مدت طولانی مصرف شود زیرا منجر به عدم تعادل الکترولیت و مایعات در بدن ، تحریک دستگاه گوارش و ناراحتی های معده می شود. بدین منظور در ادامه مطلب نحوه استفاده از روغن کرچک به انگیزه کاهش وزن ذکر شده است :
استفاده خوراکی:
روغن کرچک را پیش از صبحانه به مقدار 2-3 قاشق چای خوری بخورید. ممکن است طعم روغن برای تعدادی افراد ناخوشایند باشد بدین منظور آن را با کمی آبمیوه مخلوط کنید . طبیعی است که بعد از صرف روغن کرچک سریعا به سمت توالت بروید زیرا ادرار آوری زیاد از عواقب روغن کرچک می باشد.
تنها به مدت یک هفته مصرف آن را ادامه دهید تا منجر به مشکلات جدی سلامتی مانند تضعیف روده بزرگ و یبوست مزمن نشود.
استفاده موضعی :
نخست یک قاشق غذاخوری روغن کرچک را بر روی اجاق گاز گرم کنید سپس آن را برشکم خود بمالید و ماساژ دهید. این روش به کاهش چربی شکمی کمک خواهد کرد افزون بر این استفاده موضعی از روغن کرچک به سفت شدن و جوانسازی پوست شکم که دراثر بارداری و از قبیل مسائل دچار کشش و افتادگی شده است ، کمک خواهد کرد.
نحوه استفاده از روغن کرچک به انگیزه کاهش چربی شکمی چگونه است ؟
1. ماساژ و بستن با پارچه :
مواد لازم:
- سه قاشق غذاخوری روغن کرچک
- ورق پلاستیکی
- کیسه آب گرم
- بالشت
- پارچه نخی
طریقه استفاده:
نخست به آرامی برروی بالشت دراز بکشید ، مقداری از روغن کرچک را برنوک انگشت خود بمالید و با حرکات دورانی شکم تان را به مدت 10 دقیقه ماساژ دهید. حال پارچه ای را بر شکم خود قراردهید و با ورق پلاستیکی دورتادور شکمتان را ببندید . کیسه اب گرم را برروی شکم قرار دهید و به مدت 10 دقیقه صبر کنید.
این کار را بطور مرتب انجام دهید تا بهترین نتیجه را کسب کنید.
2. مخلوط روغن کرچک و آب کرن بری برای کاهش چربی شکمی:
مواد لازم :
- 15 میلی لیتر روغن کرچک
- یک فنجان آب کرن بری
طریقه استفاده:
روغن کرچک را به خوبی با آب کرن بری مخلوط کنید و با شکم خالی آن را بنوشید.
3. چای روغن کرچک و زنجبیل برای کاهش چربی شکمی:
مواد لازم
- مقداری ریشه زنجبیل له شده
- یک عدد چای سبز کیسه ای
- یک قاشق غذاخوری روغن کرچک
- یک فنجان آب
طریقه استفاده :
نخست اب را درظرفی بریزید و برروی شعله اجاق گاز قرار دهید تا بجوشد ، سپس ریشه زنجبیل را درون آب بریزید و بگذارید به مدت 3 دقیقه بجوشد، به آرامی از شعله برداشته ، از صافی رد کنید و در فنجانی بریزید . چای سبز کیسه ای را درون آب انداخته و یک دقیقه صبر کنید تا عصاره آن خارج شود و در نهایت روغن کرچک را به آن اضافه کرده و پیش از نوشیدن به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید.
سایر مزایای شگفت انگیز روغن کرچک عبارتند از:
سم زدایی :
مصرف روغن کرچک افزون بر کاهش وزن به سم زدایی از بدن نیز کمک می کند. هنگامی که روغن کرچک مصرف می کنید باعث می شود تا دستگاه گوارش تحریک شده و مواد زائد دفع شوند.
خواص ضد میکروبی :
خواص ضد میکروبی روغن کرچک باعث از بین رفتن عفونت های قارچی شده و ضمنا انسداد توده های غیر طبیعی لنفاوی را نیز کاهش خواهد داد.
کمک به کاهش آکنه :
روغن کرچک سرشار از ویتامینE است و خاصیت ضد التهابی دارد. از آن جا که آکنه به دلیل التهاب ناشی از عفونت باکتریایی ایجاد می شود روغن کرچک می تواند باعث کاهش آن شود.
پیشگیری از یبوست :
کرچک یک ملین است و می تواند به بهبود کارکرد روده و دفع سموم کمک کند . کسانی که بطور دائم از یبوست رنج می برند با مصرف روغن کرچک به همراه آب سیب در وعده صبح می توانند از شر آن خلاص شوند.
افزایش متابولیسم :
هنگام مصرف روغن کرچک بصورت موضعی سلول های ایمنی بدن و یا سلول های T-11 تقویت می شوند و آنتی بادی هایی را تولید می کنند که علیه پاتوژن های خارجی مبارزه می کند.
پیشگیری از کاهش ریزش مو :
همانگونه که در بخش تناسب اندام نمناک می خوانید اعمال روغن کرچک به موها از ایجاد شوره سر و خشکی پوست سر جلوگیری می کند . ضمنا باعث می شود تا تارموها ضخیم شوند.
بدین منظور روغن کرچک را می توانید با روغن نارگیل مخلوط کنید و به پوست سر خود بمالید و یک شب صبرکنید و صبح روز بعد شستشو دهید . برای نتیجه گیری بهتر هفته ای 2-3 بار از روغن کرچک استفاده کنید.
تاخیر در پیری پوست :
استفاده از روغن کرچک بصورت موضعی باعث کلاژن سازی و الاستین سازی می شود . افزون براین سبب حفظ رطوبت پوست شده و از ایجاد چین و چروک پوستی جلوگیری می کند . انتی اکسیدان های موجود در روغن کرچک به مبارزه علیه رادیکال های آزاد اکسیژن می پردازند و به نوبه خود به جوان سازی پوست کمک خواهند کرد.
عوارض جانبی روغن کرچک
زیاده روی در دوز پیشنهاد شده روغن کرچک می تواند خطرناک باشد و عوارضی را به دنبال داشته باشد که تعدادی از آن ها عبارتند از:
نکات امنیتی:
- پیش از مصرف روغن کرچک برای کاهش وزن با پزشک خود مشورت کنید.
- برای استفاده از روغن کرچک از برند های معتبر آن خریداری کنید.
- هیچگاه روغن کرچک را به صورت متناوب بیش از 7 روز مصرف نکنید.
**برای نتیجه گیری بهتر در کنار مصرف روغن کرچک باید سبک زندگی ناسالم خود را تغییر دهید و از غذاهای سالم استفاده و مرتبا ورزش کنید.
روغن کرچک برای کاهش وزن عالی است و می تواند به سلامت بدن نیز کمک کند اما بهتر است پیش از استفاده حتما با پزشک مشورت کنید.