0 سبک زندگیآشپزیآشپزی سالمدستور آشپزیغذاهای ایرانی

طرز تهیه دمپختک؛ این غذای اصیل ایرانی

زمان مطالعه: 3 دقیقه


دمپختک باقالی یا دمی باقالی یکی از پلوهای ساده‌ای است که می‌توانید آن را خیلی سریع آماده کنید. چنانچه وقت‌ کمی برای درست‌کردن غذا دارید، می‌توانید دمپختک باقالی درست کنید که کلا ۵۵ دقیقه وقت می‌گیرد و در عین‌ حال بسیار خوشمزه‌ می‌باشد. در این مقاله، طرز تهیه این پلوی خوش‌طعم را آموزش داده‌ایم. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه دمپختک

  • ۳ فنجان برنج؛
  • ۱٫۵ فنجان باقالی خشک (لپه‌شده)؛
  • ۳ عدد پیاز (خردشده)؛
  • ۶۰ گرم کره؛
  • روغن، نمک و زردچوبه به مقدار لازم.

طرز تهیه دمپختک

زمان آماده‌سازی: ۱۵ دقیقه
زمان پخت: ۴۰ دقیقه
مقدار کالری: ۲۱۰ کیلوکالری
برای ۴ نفر

[table id=2 /]

۱. نخست لپه‌های باقالی را ۳ تا ۴ ساعت در آب خیس کنید. البته چنانچه از باقالی جدید استفاده می‌کنید، به این مرحله نیازی نیست.

۲. ۶۰ گرم کره و ۱ یا ۲ قاشق روغن درون ماهیتابه بریزید (کره برای خوش‌طعم‌کردن غذا استفاده می‌شود.) و بعد پیازهای خردشده را اضافه کنید و تا وقتی طلایی‌رنگ شوند، تفتشان دهید. به‌محض طلایی‌شدن پیازها، زردچوبه را به مواد اضافه کنید و چند بار دیگر پیاز را تفت دهید.

آبان‌تتر

۳. باقالی‌های خیس‌خورده را آبکش کنید و وقتی آب باقالی‌ها را خوب گرفتید، آنها را به پیاز در حال تفت اضافه کنید. سپس ۱ فنجان آب در ماهیتابه بریزید و بگذارید باقالی‌ها بپزند و آب موجود در ماهیتابه کاملا کشیده شود.

۴. وقتی پخت باقالی‌ها تمام شد و آماده شدند، برنج شسته را با ۴ فنجان آب و ۱ قاشق غذاخوری روغن و کمی نمک روی حرارت ماز طریق بگذارید و صبر کنید تا آب جذب برنج شود، سپس برنج و باقالی را با هم مخلوط کنید.

۵. کف قابلمه‌ای را چرب کنید و مخلوط برنج و باقالی را درون آن بریزید و در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا برنج و باقالی دم بکشد. ۳۰ تا ۴۵ دقیقه طول می‌کشد که دمپختک باقالی آماده شود. می‌توانید آن را خالی یا با نیمرو میل کنید که در این حالت، آن را دمپختک با نیمرو هم می‌نامند.

ترشی یا سالاد شیرازی در کنار این غذا طعم بسیار خوبی دارند.

نکاتی برای بهترشدن دمپختک باقالی

  • استفاده از کره، طعم این غذا را بسیار خوب می‌کند، اما اضافه کردن کمی روغن، جلوی سوختن مواد موقع تفت‌دادن را می‌گیرد.
  • زردچوبه این غذا باید از غذاهای دیگر بیشتر باشد، زیرا رنگ برنجش باید کاملا زرد شود. البته چنانچه دوست دارید رنگ زیباتری به دمپختک بدهید، می‌توانید از زردچوبه کمتری استفاده کنید و به آن زعفران دم‌کرده بزنید. زعفران طعم و عطر بهتری هم به غذا می‌دهد.
  • هر چند پیمانه برنج که خواستید درست کنید، باید همان مقدار بعلاوه یک پیمان دیگر آب به آن اضافه کنید.
  • دمپختک با سیب‌زمینی از انواع دیگر دمپختک است که با سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی درست می‌شود.

کلام آخر

دمپختک بهترین غذا برای زمانی است که فرصت کمی برای غذا درست‌کردن دارید و در عین حال غذایی خوش‌طعم و مقوی می‌باشد. چنانچه شما هم طرز تهیه نوع خاصی دمپختک را بلدید، خوشحال می‌شویم آن را با ما در بین بگذارید.

به کمک یافته‌های علمی به شیوه صحیح از پوست خود مراقبت کنید در هر سنی پوستی زیبا و جذاب داشته باشد.

نوشته های مشا‌به

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نمی‌گردد.

دکمه بازگشت به بالا