فکر کنید که در این وضعیت بازار، بیش از ۱۵۰۰ دلار برای کارت گرافیک RTX 3090 Founders Edition بپردازید و بعد از نصب و راهاندازی، متوجه دمای بیش از ۱۱۰ درجهای آن شوید. یکی از کاربران ردیت بعد از تجربه این اتفاق، بدین نتیجه رسیده است که حتما مشکلی در قطعات داخلی این GPU وجود دارد؛ اما بعد از بازکردن این کارت، نتیجه غیرمنتظرهتر از چیزی بود که فکر میکرد.
اوایل این ماه، وبسایت Igor’s Lab گزارشی مبنیبر باقیماندن تمام پدهای حرارتی داخل کارت گرافیک AMD Radeon 6700 XT منتشر کرد. این پدها اساسا نوارهای کوچک پلاستیکی میباشند که باید پیش از آمادهشدن محصول نهایی از GPU جدا شوند. حالا کاربری به نام antonyjeweet بعد از بازکردن GPU، برای جداکردن این پدها با صحنه غیرمنتظرهای روبرو شده اس و آن هم پیداشدن دستکش انگشتی باقیمانده داخل پدهای حرارتی بوده میباشد.
این کاربر مینویسد:
«حالا فهمیدم چرا دمای مموری خیلی سریع به ببشتر از ۱۱۰ درجه سانتیگراد میرسید. بعد از رفع این مشکل، دمای کارکرد GPU در بیشترین حالت و بعد از ۱/۵ ساعت اجرای آزمایشهای شدید، نهایتا به ۸۶ درجه میرسد.»
واکنش انویدیا به این مشکل هم در نوع خود جالب میباشد. این شرکت در نخست از پذیرش این مشکل بهعنوان ایرادات ذکرشده در گارانتی محصول خودداری کردند؛ چراکه antonyjeweet شخصا قطعات GPU را باز کرده بود. تا به اینجای کار همهچیز با روال استاندارد پیش رفت؛ اما بعد از اینکه مشخص شد یک نفر در خط مونتاژ کارت گرافیک Founders Edition دستکش پلاستیکی خود را داخل آنجا گذاشته است، شرکت پذیرفت که به این کاربر کمک کند. وی دراینباره مینویسد:
«انویدیا در نخست به من گفت بهدلیل بازکردن GPU امکان استفاده از گارانتی را از دست دادم؛ اما بعد از اینکه این عکس را به آنها نشان دادم، سران این شرکت گفتند استثنائا به شما گارانتی خواهیم داد. البته قرار نیست کارت را تعویض کنند؛ ایضاً به من گفتند چنانچه GPU بهدرستی عمل میکند، آن را نگه دارم و فقط چنانچه نیاز به تعمیر داشته باشد، این کار را انجام میدهند.»
چنانچه به این فکر میکنید که اصلا چطور ممکن است چنین اتفاقی افتاده باشد، پاسخ درست این است که تقریبا کل جهان با مشکل کمبود چیپ روبرو است و کاربران فقط بهدنبال این میباشند که در سریعترین حالت ممکن کنسول یا CPU یا GPU خود را تحویل بگیرند. این فشار و حجم زیاد تقاضا باعث میشود که ضریب خطا نیز بیشتر شود و چنین اتفاقاتی در خطوط تولید رخ دهد. برای مثال، در یکی از کارخانههای وابسته به زنجیره تولید اپل و سامسونگ واقع در ویتنام، ۱۵۰ هزار نفر نیرو حتی شبها را در محل کارشان میگذرانند یا یکی دیگر از شرکتهای تولیدکننده تراشههای نیمهرسانا در تایوان با وجود شدت شیوع ویروس کرونا در این کشور، تعدادی مهاجران را به زندگی در اقامتگاههای مشترک مجبور کرده میباشد.
جنبه مثبت قضیه این است که حداقل همهچیز بهخوبی پیش رفته میباشد. فقط این اتفاقات به همه یادآوری میکند که هرازگاهی محصولات لوکس تکنولوژی هم آنطورکه تبلیغ میشود، بدون نقص و ایراد نخواهند بود.
شما کاربران زومیت فکر میکنید بازهم در آینده شاهد چنین رخدادهایی در حوزه سختافزار خواهیم بود؟