یادگیری موسیقی در سن بالا
شاید برایتان سوال باشد که آیا در سنین بالا نیز می شود به یادگیری موسیقی پرداخت یا خیر. و چقدر امکان دارد که یک فرد بالا 35-40 سال بتواند در زمینه یاد گیری موسیقی فعالیت کند. در یادگیری موسیقی در سن بالا افزون بر اینکه باید به علاقه فرد باید توجه داشت به اینکه آیا توان یادگیری موسیقی را دارد یا خیر نیز باید توجه داشت. دانشمندان بنابراین با تحقیقات بر روی مغز بالغ گفته اند: درست است که یادگیری با مغز بالغ در هر زمینه ای دشوار است اما شدنی میباشد. و می توان با تکرار و تمرین آن را به ذهن سپرد.
تعدادی از افراد معتقد اند که چنانچه مغز بالغ شود دیگر قابل تغییر نیست و بخاطر همین است که افراد میانسال نمی توانند مانند دوران کودکی و نوجوانی خود همه چیز را به یاد بسپارند و یا در زمینه های مختلف شروع به یاد گرفتن کنند. اما هَماکنون تعدادی از میانسال هایی که به دنبال علاقه خود رفته اند ثابت کرده اند که یادگیری در سن میانسالی هم امکان پذیر میباشد.
یادگیری موسیقی در سن بالا در مقبال یادگیری موسیقی در کودکی
بسیار طبیعی و نرمال است که فرد در کودکی خود بهتر می تواند یاد بگیرد یا بهتر است گفته شود فرد در کودکی سریع تر یاد می گیرد و به راحتی به ذهن می سپارد. چون مغز اش فعلا بالغ نشده است و توانایی یادگیری در سن کم بیشتر میباشد. یادگیری موسیقی در سن بالا طبیعتا درمورد یادگیری موسیقی در کودکی و نوجوانی دشوار تر میباشد. به دلیل اینکه مغز کودک آماده تر میباشد. و در مغز کودکان سلول های جدید تولید می شود اما در مغز بزرگسالان سلول هایی که در کودکی به جود آمده کار می کند. و سلول جدید راحت تر منعطف می شود. به همین دلیل یاد گیری موسیقی در سن بالا دشوار تر میباشد.
بنابر این در هنگام یادگیری موسیقی در سن بالا نباید از میانسال ها توقع داشت که مانند کودکان به سرعت و جامع همه چیز را یاد بگیرند. ایضاً باید با صبر و تکرار به آنها امید و روحیه یادگیری داد. به دلیل اینکه میانسال ها هم می توانند در هر سن و سالی شروع به یادگیری کنند و نباید آنها را سرزنش کرد و با یادگیری آنها مخالفت کرد. زمان بیشتری باید صرف شود اما در انتها می توانند موسیقی را ید بگیرند. اما یادگیری موسیقی در سن بالا مزیت هایی درمورد یادگیری موسیقی در کودکی دارد که یکی از آنها درک بهتر موسیقی است که به آن می پردازیم.
اهداف بزرگسالان از یادگیری موسیقی در سن بالا
وقتی کودکان به نشان یادگیری رشته ای می روال اکثرا انگیزه آنها و پدرومادرها شان ساختن آینده ای درخشان میباشد. اما اهداف بزرگسالان از یادگیری موسیقی در سن بالا چیست؟
- رفتن به سمت علاقه کودکی: تعدادی از بزرگسالا به دلیل نداشتن امکانات یا موافق نبودن اطرافیان و اهداف دیگر نتوانستند به سوی علاقه شان که یادگیری موسیقی است بر وند. به همین دلیل به سمت و سوی کار های دیگر رفته اند و از علاقه شان غافل شدند. اما در بزرگسالی که امکانات و وقت را محیا کرده اند میخواهند به سمت یادگیری موسیقی در سن بالا بر وند.
- شنیدن قطعه مورد علاقه: تعدادی افراد با شنیدن یک موسیقی عاشق آن می شوند و دوست دارد مثل آن قطعه یا مانند اش را بنوازند. مانند افرادی که موسیقی مورد علاقه خود را حفظ می کنند و همراه با آن می خوانند. بسیار تحت تاثیر موسیقی قرار می گیرند به طوری که می خواهند آن را یاد بگیرند. و همین سبب این می شود که فرد به سمت یادگیری موسیقی در سن بالا برود.
- دوست داشتن یک ساز مخصوص: اکثر بزرگسالانی که به موسیقی علاقه دارند یک ساز را نیز دوست داردند و به نواختن آن گوش می سپارند و انقدر برایشان دلپذیر است که می خواهند خودشان آن را بنوازند. و به همین دلیل به سمت یادگیری موسیقی در سن بالا می روال.
- کار کردن در زمینه موسیقی: تعدادی افراد با عنایت به سن بالا باز هم امید و روحیه و اعتماد به نفس خوبی داردند و می خواهند به سمت علاقه شان بر وند و در همان زمینه کار کنند. تعدادی بزرگسالان به این دلیل به سمت یادگیری موسیقی در سن بالا می روال که در حوزه موسیقی کار کند و علاقه خود را تبدیل به شغل کنند. نوازنده های خوب و معروف بسیاری میباشند که در سن بالا شروع به یادگیری موسیقی کرده اند.
آیا حرفه ای شدن در موسیقی در سن بالا غیرممکن است
باید گفت هیچ چیز غیرممکن نیست چنانچه تلاش و پشتکار و اراده باشد و علاقه نیز به دنبال آن بیاید. ازاین رو یادگیری موسیقی در سن بالا امری غیر ممکن نیست ایضاً بسیار ممکن میباشد. بزرگسالان به راحتی می توانند در زمینه موسیقی ورود کنند و موفق شوند. و چنانچه اشتیاق داشته باشند حتی می توانند به درجه استادی برسند.
نقش استاد و آموزشگاه در یادگیری موسیقی در سن بالا
برای اینکه شروع به یادگیری موسیقی در سن بالا کنید. بهتر است به دنبال یک استاد خوب و مهم تر از آن یک آموزشگاه حرفه و عالی باشید. ازاین رو برترین آموزشگاه های موسیقی را با جستجو و تحقیق بیابید و مشغول یادگیری موسیقی شوید میدانه پیش ازشما آن را یافته و جست و جو کرده است پس با کلیک به روی برترین آموزشگاه های موسیقی به این لیست دسترسی پیدا نمایید.
موانع یادگیری موسیقی در سن بالا
در ایتدا میتوان گفت در شروع و راه انجام هر کاری موانع و بن بست هایی میباشد. اما نباید با برخورد با آنها نا امید شد و دست از تلاش برداشت ایضاً باید قوی تر و بهتر به کار ادامه داد تا در نهایت موفقیت حاصل شود. یکی از بزرگ ترین موانع برای یادگیری موسیقی در سن بالا ترس از یاد نگرفتن میباشد. به هیچ عنوان نباید بخاطر ترس کاری که می خواهید انجام دهید را به تعویق بندازید. باید به سمت ترس خود بروید و آن را شکست دهید.
مانع دیگر برای یادگیری موسیقی در سن بالا زمان طولانی یاد گیری میباشد. به این منظور همان طور که گفته شد شاید یک بزرگسال یا میانسال به سرعت کودک و نوجوان نتواند موسیقی را یاد بگیرد. به همین دلیل است که بزرگسالان و میانسالان احساس می کنند نمی توانند یاد بگیرند و دست از یادگیری موسیقی در سن بالا می کشند. چنانچه برای یادگیری موسیقی در سن بالا باید صبر و حوصله فراوانی در کنار علاقه و پشتکار و تلاش داشت تا موفق شد.
مزیت ها و برتری های یادگیری موسیقی در سن بالا
همان طور که گفته شد در کودکی فرد سریع تر یاد می گیرد اما در بزرگ سالی و سن بالا نیز مزیت هایی درمورد یادگیری موسیقی در کودکی دارد.
- درک بهتر موسیقی: یادگیری موسیقی در سن بالا باعث می شود که فرد بهتر موسیقی را درک کند و به مطالعه موسیقی بپردازد. راحت تر مفاهیم و تئوری های موسیقی را درک می کنند و اکثر آهنگسازی ها را درک می کند و می تواند حس بهتری منتقل کند.
- علاقه و اشتیاق بیشتر: به دلیل مطالعه موسیقی بزرگسالان علاقه و اشتیاق بیشتری دارند و از فهم موسیقی خسته نمی شوند و آگاهانه به یادگیری موسیقی در سن بالا می پردازند.
- شناخت ساز های متفاوت: همان طور که گفته شد به دلیل مطالعه و شنیدن موسیقی های بیشتر ساز ها را می شناسند و راحت تر می توانند ساز مورد علاقه خودشان که می خواهند آن را یاد بگیرند را انتخاب می کنند. و بهتر آن را می نوازند.
- الگو برداری از متخصصین و نوازنده های حرفه ای: به دلیل گوش سپردن به نواختن نوازنده ها می توانند از آنها الگو برداری کنند و بهتر آموزش ببیند و این یک مزیت در یادگیری موسیقی در سن بالا میباشد.