دسته‌بندی نشدهرژیم و تغذیه

20 خاصیت جادویی زنجبیل برای سلامتی، زیبایی و لاغری ‌

زمان مطالعه: 8 دقیقه


زنجبیل از سالم‌ترین و پرکاربردترین ادویه‌ها می‌باشد. این ادویه‌ی جادویی سرشار از مواد مغذی است و ترکیبات بیواکتیوی دارد که تأثیر مثبت زیادی بر بدن و مغز می‌گذارند. تاثیر مثبت در کاهش وزن و کمک به داشتن پوستی زیبا فقط قسمتی از خواص بی‌شمار زنجبیل می‌باشند. در این مقاله به معرفی خواص زنجبیل که از طریق تحقیقات علمی تأیید شده‌اند، می‌پردازیم. در ادامه با دیجی‌کالا مگ همراه باشید‌.

۱. درمان شوره‌ی سر

با وجود زنجبیل، دیگر برای درمان شوره‌ی سر خود به شامپوهای موضعی شیمیایی نیاز نخواهید داشت. خواص ضدعفونی‌کننده‌ی زنجبیل برای مبارزه با قارچی که منجر به شوره می‌شود، عالی می‌باشد. برای این کار، زنجبیل رنده شده را با آب مخلوط کنید و در یک بطری اسپری بریزید. مخلوط را به طور مستقیم روی کف سرتان اسپری کنید.

[table id=2 /]

۲. از بین برنده‌ی جای زخم و لک

زنجبیل حاوی آنتی‌اکسیدان‌های فوق‌العاده قوی است که در از بین بردن جای زخم، آسیب‌های پوستی و لکه‌های ناشی از افزایش سن موثر می‌باشند. برای بهره‌گیری از خواص زنجبیل، مقداری زنجبیل جدید‌ی رنده شده را با یخ خرد شده مخلوط کنید و یک بار در هفته روی پوستتان قرار دهید.

۳. زنجبیل یک نوع لایه‌بردار

یکی دیگر از خواص زنجبیل، لایه‌برداری پوست می‌باشد. با زنجبیل به راحتی می‌توانید برای خودتان در منزل اسکراب بدن و صورت تهیه کنید. بافت دانه دانه‌‌ی زنجبیل پوست شما را از سلول‌های مرده خلاص می‌کند. این گیاه گرمسیری را با عسل موم‌دار مخلوط کنید و از بوی فوق‌العاده خوب آن لذت ببرید.

۴. رشد بیشتر موها

همه‌ی ما دوست داریم موهایمان رشد سریعی داشته باشند. زنجبیل معمولا به خاطر دارا بودن ترکیبات فعال روغن‌های فرار و آنتی‌اکسیدانی، یکی از مهم‌ترین اجزا در محصولات تجاری راجع به مو قلمداد می‌شود. زنجبیل را به همان شکل که در قسمت ضدشوره گفتیم، استفاده کنید تا گردش خون در فولیکول‌های مو‌هایتان سریع‌تر شود. این موضوع باعث رشد بیشتر موها می‌‌شود.

۵. ضدالتهاب

یکی دیگر از خواص زنجبیل این است که یک ضدالتهاب طبیعی می‌باشد. این گیاه سالم به آرام شدن پوست آسیب دیده یا پوستی که کمی ملتهب است، کمک می‌کند. زنجبیل ضمنا گردش خون را هم بهبود می‌دهد.

۶. جینجرول موجود در زنجبیل خواص درمانی دارد

جینجرول موجود در زنجبیل خواص درمانی دارد

زنجبیل حاوی عنصری به نام «جینجرول» است که خواص درمانی قوی‌ دارد. معمولا از ساقه‌ی جینجرول به‌عنوان ادویه استفاده می‌شود، که اغلب به آن ریشه یا همان زنجبیل می‌گویند.

مدت زیادی است که از زنجبیل در شکل‌های مختلف سنتی یا به‌عنوان جایگزینی برای داروها استفاده می‌شود، به طور مثال از آن برای کمک به هضم غذا، کاهش حالت تهوع و کمک به مبارزه با آنفولانزا، سرماخوردگی و… استفاده می‌شود. زنجبیل را می‌توانید به طور جدید، خشک ‌شده، پودر یا روغن و عصاره استفاده کنید.

بو و طعم بی‌همتا زنجبیل ناشی از روغن‌های طبیعی آن است که مهم‌ترین آن جیجنرول نام دارد. جینجرول اساسی‌ترین ترکیب بیواکتیو موجود در زنجبیل است که مسؤول خواص درمانی آن می‌باشد. جینجرول اثرات ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی قوی دارد.

۷. درمان حالت تهوع با زنجبیل

بعضی از شواهد نشان می‌دهند که زنجبیل ممکن است به اندازه‌ی داروهای تجویزی، در درمان حالت تهوع مؤثر باشد.

یکی دیگر از خواص زنجبیل، مبارزه با حالت تهوع می‌باشد. به طور مثال، از گذشته‌های دور از زنجبیل به‌عنوان داروی مؤثر برای دریازدگی استفاده می‌کردند. بعضی از شواهد نشان می‌دهند که زنجبیل ممکن است به اندازه‌ی داروهای تجویزی، در درمان حالت تهوع مؤثر باشد.

این گیاه شگفت‌انگیز حتی ممکن است حالت تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی و شیمی درمانی را در بیماران سرطانی تسکین دهد. اما بیشترین تأثیر آن در حالت تهوع مرتبط با بارداری، مثل تهوع صبحگاهی (morning sickness) می‌باشد.

طبق مروری بر ۱۲ مطالعه که در کل بر روی ۱۲۷۸ خانم باردار انجام شد، نشان داده‌ شد که مصرف ۱٫۱ گرم زنجبیل می‌تواند به طور قابل ملاحظهی علائم حالت تهوع را کاهش دهد. چنانچهچه زنجبیل یک ادویه‌ی بی‌خطر تلقی می‌شود، اما با این‌ وجود خانم‌های باردار باید پیش از مصرف آن، با پزشک خود مشورت کنند.

بعضی از افراد باور دارند مصرف زیاد زنجبیل می‌تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد؛ هرچند هَم‌اکنون هیچ مطالعه‌ای این ادعا را تأیید نمی‌کند. مصرف ۱ تا ۱٫۵ گرم از زنجبیل می‌تواند از انواع مختلف حالت تهوع مانند حالت تهوع ناشی از دریازدگی، شیمی درمانی و حالت تهوع بعد از عمل جراحی، ضمنا تهوع صبحگاهی جلوگیری کند.

۸. درمان سرماخوردگی و آنفولانزا

همان‌طور که اشاره کردیم، زنجبیل در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مؤثر است، چون منبع اساسی دکونژستان (یک ماده‌ی ضد احتقان) می‌باشد. برای بهره گیری از خواص این گیاه عالی، زنجبیل خرد شده را با آب داغ، عسل و آب‌لیمو مخلوط کرده و نوش جان کنید.

۹. کاهش درد و آسیب عضلانی

کاهش درد و آسیب عضلانی از خواص زنجبیل

نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که زنجبیل در کاهش درد عضلانی ناشی از ورزش مؤثر می‌باشد. در یک مطالعه نشان داده شد که مصرف روزانه ۲ گرم زنجبیل به مدت ۱۱ روز، درد عضلانی افرادی که تمرینات ورزشی آرنج را انجام می‌دادند، کاهش داد.

البته باید بدانید تاثیرات مصرف زنجبیل بلافاصله قابل مشاهده نیستند، اما در پروسه کاهش درد تدریجی مؤثر می‌باشند. این خاصیت ناشی از ترکیبات ضدالتهابی موجود در زنجبیل می‌باشد.

۱۰. کمک به تسکین استئوآرتریت به دلیل دارا بودن اثرات ضدالتهابی

استئوآرتریت یک مشکل رایج است که منجر به علائمی مثل درد و گرفتگی عضلانی می‌شود. در یک آزمایش کنترل شده بر روی ۲۴۷ فرد مبتلا به استئوآرتریت زانو، نشان داده شد که افرادی که عصاره‌ی زنجبیل مصرف کرده بودند، درد کمتری داشتند و به داروهای ضد درد کمتری نیاز داشتند.

مطالعه‌ی دیگر نشان داد که مصرف موضعی ترکیب زنجبیل، مصطکی، دارچین و روغن کنجد می‌تواند درد و گرفتگی را در بیماران مبتلا به استئوآرتریت کاهش دهد.

۱۱. کاهش قند خون

زنجبیل خواص ضددیابتی قوی دارد. در مطالعه‌‌ای در سال ۲۰۱۵ که بر روی ۴۱ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد، نشان داده شد که مصرف روزانه ۲ گرم پودر زنجبیل، تا ۱۲ درصد قند خون شرکت‌کنندگان را کاهش داد.

مصرف زنجبیل ضمنا نشانگر سطح قند خون (HbA1c) را افزایش داد، که این موضوع سبب کاهش ۱۰ درصدی قند خون طی ۱۲ هفته شد. مصرف این گیاه شگفت‌انگیز ضمنا ۲۸ درصد کاهش APOB و ۲۳ درصد کاهش نشانگرهای لیپوپروتئین اکسید شده را به همراه داشت، که هر دو جزء عوامل خطر بیماری قلبی می‌باشند. به یاد داشته باشید که این‌ یافته‌ها نتایج یک مطالعه‌ی کوچک می‌باشند.

۱۲. درمان سوءهاضمه‌ی مزمن

درمان سوءهاضمه‌ی مزمن از خواص زنجبیل

سوء‌هاضمه را می‌توان با احساس درد و ناراحتی تکرار شونده در قسمت فوقانی معده توصیف کرد. باور بر این است که تخلیه‌ی دیر رس معده یکی از محرک‌های اساسی سوءهاضمه می‌باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که زنجبیل سرعت تخلیه‌سازی معده را در افراد مبتلا به سوءهاضمه افزایش می‌دهد.

در یک مطالعه نشان داده شد که خوردن زنجبیل بعد از سوپ، مدت زمان تخلیه‌سازی معده را از ۱۶ دقیقه به ۱۲ دقیقه کاهش داد. در مطالعه‌ی دیگر بر روی ۲۴ فرد سالم نشان داده شد که مصرف ۱٫۲ گرم پودر زنجبیل پیش از غذا، سرعت تخلیه‌سازی معده را تا ۵۰ درصد افزایش داد.

۱۳. کمک به لاغری و کاهش وزن

گویا زنجبیل تأثیرات خوبی بر کاهش وزن دارد و به کاهش اندازه‌ی دور کمر و ران، در افرادی که اضافه وزن و چاقی دارند، کمک می‌کند.

گویا زنجبیل تأثیرات خوبی بر کاهش وزن دارد و به کاهش اندازه‌ی دور کمر و ران، در افرادی که اضافه وزن و چاقی دارند، کمک می‌کند.

این گیاه ضمنا در کاهش شاخص توده‌ی بدنی و سطح انسولین خون موثر است که هر دو با چاقی مرتبط می‌باشند. این خاصیت زنجبیل ممکن است به توانایی آن در افزایش کالری‌سوزی یا کاهش التهاب بدن بر می‌گردد.

۱۴. درمان ناراحتی‌های معده

زنجبیل یکی از بهترین گیاهان دارویی برای معده و گوارش است که به ترشح صفرا و تحریک هضم بهتر غذا کمک می‌کند و دمنوش آن، ناراحتی‌های معده از جمله گرفتگی، سوزش سر دل، اسهال و نفخ را برطرف می‌کند.

۱۵. کاهش درد قاعدگی

 کاهش درد قاعدگی

درد قاعدگی دردی است که خانم‌ها در دوره‌‌ی قاعدگی تجربه می‌کنند. یکی از کاربردها‌ی زنجبیل، تسکین دردها از جمله درد قاعدگی می‌باشد. در یک مطالعه به ۱۵۰ خانم گفته ‌شد که در سه روز اول دوره‌ی قاعدگی، یک گرم پودر زنجبیل مصرف کنند. نتایج نشان داد که زنجبیل در کاهش درد آن‌ها مانند مفنامیک اسید و ایبوپروفن عمل کرد.

۱۶. کاهش سطح کلسترول

سطح بالای LDL (کلسترول بد) با افزایش خطر بیماری قلبی در ارتباط می‌باشد. غذایی که می‌خورید تأثیر زیادی بر سطح LDL  دارد. در یک مطالعه‌ی ۴۵ روزه بر روی ۸۵ فرد مبتلا به کلسترول بالا نشان داده شد که مصرف سه گرم پودر زنجبیل، سبب کاهش چمشگیر بیشتر نشانگرهای کلسترول شد.

در مطالعه‌ی‌ دیگر هم نشان داده شد که عصاره‌ی زنجبیل در موش‌های مبتلا به کم‌کاری تیروئید، مانند داروهای کاهش‌دهنده‌ی کلسترول، سبب کاهش سطح LDL شد. در مطالعات انسانی و حیوانی ذکر شده، کاهش سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید خون نشان داده شد.

۱۷. کمک به پیشگیری از سرطان

عصاره‌ی زنجبیل جایگزین خوبی برای داروهای انواع مختلف سرطان می‌باشد. خواص ضدسرطانی این گیاه موثر به دلیل دارا بودن مقدار زیادی جینجرول می‌باشد.

سرطان یک عارضه‌ی جدی است که در اثر رشد کنترل نشده‌ی‌ سلول‌های غیرطبیعی ایجاد می‌شود. عصاره‌ی زنجبیل جایگزین خوبی برای داروهای انواع مختلف سرطان می‌باشد.

خواص ضدسرطانی این گیاه موثر به دلیل دارا بودن مقدار زیادی جینجرول می‌باشد. در یک مطالعه بر روی ۳۰ نفر نشان داده‌ شد که مصرف دو گرم عصاره‌ی زنجبیل در روز، مولکول‌های التهابی در روده‌ی بزرگ را به طرز قابل ملاحظهی کاهش داد.

هرچند مطالعه‌ی انجام گرفته بر روی افراد در معرض خطر بالای سرطان روده‌ی بزرگ، این یافته‌ها را تأیید نکرد. تعدادی از شواهد نشان می‌دهند که زنجبیل در مبارزه با سرطان‌ لوزالمعده، سرطان سینه و سرطان تخمدان مؤثر می‌باشد. هرچند به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز می‌باشد.

۱۸. جلوگیری از آلزایمر

 جلوگیری از آلزایمر

استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن می‌تواند به پروسه پیری سرعت ببخشد. هر دو موضوع ذکر شده، جزء محرک‌های کلیدی بیماری آلزایمر و زوال شناختی مرتبط با سن می‌باشند. بعضی از مطالعات حیوانی ادعا می‌کنند که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و بیواکتیو موجود در زنجبیل می‌تواند از پاسخ‌های التهابی در مغز پیشگیری کند.

بعضی از شواهد هم ادعا می‌کنند که زنجبیل می‌تواند کارکرد مغز را به طور مستقیم افزایش می‌دهد. در مطالعه‌ی انجام گرفته بر روی ۶۰ خانم میان‌سال مشخص شد که عصاره‌ی زنجبیل، زمان واکنش و کارکرد حافظه را بهبود بخشید. ضمنا مطالعات حیوانی زیادی نشان داده‌اند که این گیاه معجزه‌آسا می‌تواند از انحطاط کارکرد مغز، که در اثر افزایش سن پیش می‌آید، پیشگیری کند.

۱۹. آنتی‌هیسفراهم طبیعی

به گل‌ها حساسیت داشته باشید یا به گربه‌ها فرقی نمی‌کند، در هر صورت زنجبیل یک جایگزین طبیعی برای انواع داروهای پزشکی می‌باشد. ثابت شده است که مصرف چند فنجان چای زنجبیل در روز می‌تواند عطسه‌ها و آبریزش بینی همراه با آلرژی را کاهش دهد‌.

۲۰. مبارزه با عفونت‌ها

جینجرول موجود در زنجبیل جدید می‌تواند به کاهش خطر عفونت‌ها کمک کند. در حقیقت عصاره‌ی زنجبیل می‌تواند از رشد انواع مختلف باکتری‌ها جلوگیری کند. زنجبیل ضمنا در مبارزه با باکتری‌های دهانی مرتبط با بیماری‌های التهابی لثه، مانند ورم لثه و امراض لثه و بافت دهان موثر می‌باشد.

زنجبیل جدید در مقابل ویروس RSV هم موثر است که دلیل رایج عفونت تنفسی قلمداد می‌شود. این گیاه شگفت‌انگیز یکی از محدود سوپرفودهایی است که در حقیقت ارزش بسیار زیادی دارد.

نکته‌ی آخر

در این مقاله به معرفی ۲۰ خاصیت زنجبیل پرداختیم. کاهش وزن، مبارزه با عفونت‌ها، از بین بردن جای زخم، درمان شوره‌ی سر و کاهش درد قاعدگی از جمله خواص این گیاه شگفت‌انگیز می‌باشند. زنجبیل را می‌توانید به صورت جدید، پودر شده یا عصاره مصرف کنید.

منبع: healthline



منبع

نوشته های مشا‌به

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نمی‌گردد.

دکمه بازگشت به بالا