معرفی شرکت خودروسازی تسلا
تکنولوژی

معرفی شرکت تسلا؛ همه‌چیز درباره این غول دنیای کسب‌وکار


حتی اگر طرف‌دار ماشین‌های اسپرت برقی نباشید، بی‌شک نام شرکت تسلا و مدیرعامل معروفش ایلان ماسک را شنیده‌اید. به‌اعتقاد عده‌ای، این شرکت خودروسازی تنها اسباب‌بازی‌های فانتزی برای افراد پول‌دار می‌سازد و از دید عده‌ای دیگر تنها نجات‌بخش کره زمین در سال‌های آینده است، زیرا برای اولین بار ایده به کارگیری از انرژی با دوام به‌جای سوخت فسیلی را مطرح کرد. همراه ما باشید تا در ادامه با این شرکت معروف بیشتر آشنا شویم.

معرفی شرکت تسلا

شرکت خودروسازی تسلا بزرگ‌ترین تولیدکننده خودروهای برقی و طرف‌دار انرژی پاک است. این شرکت در سال ۲۰۱۷ سدان مدل ۳ را وارد بازار کرد که پرفروش‌ترین خودروی برقی در تمام دنیا بود و تا قبل از سال ۲۰۲۱ بیشتر از ۸۰۰هزار دستگاه از آن فروخته شد. تسلا در سال ۲۰۲۰ به فروش ۱میلیون خودرو رسید که نقطه عطفی برای این شرکت شمرده می‌شد.

مسلما شرکت تسلا فقط خودرو تولید نمی‌کند و یکی از زیرشاخه‌هایش به‌نام «Tesla Energy» از بزرگ‌ترین تأمین‌کنندگان سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی در جهان می‌باشد که انواع پنل‌های خورشیدی مثل کاشی‌های خورشیدی و سایر محصولات مرتبط را تولید و توزیع می‌کند.

تاریخچه شرکت خودروسازی تسلا

شرکت آمریکایی تسلا در سال ۲۰۰۳ به‌عنوان سازنده خودروهای الکتریکی، پنل‌های خورشیدی، باتری ماشین و ذخیره‌کننده برق خانگی شروع به کار کرد. هدف این شرکت طراحی و ساخت خودروهای برقی اسپرت بود. ۲ کارآفرین به نام‌های مارتین اِبرهارد (Martin Eberhard) و مارک تارپنینگ (Marc Tarpenning) شرکت را به یاد نیکولا تسلا، مخترع آمریکایی‌صربستانی، تسلا موتورز نامیدند تا سال ۲۰۱۷ که نام شرکت به تسلای خالی تغییر کرد.

ابرهارد مدیرعامل تسلا و تارپنینگ مدیر ارشد مالی (CFO) تسلا بود. این دو سرمایه افتتاح این شرکت را از منابع گوناگونی تأمین کردند. مثلا ایلان ماسک یکی از موسسان پی‌پال بیشتر از ۳۰میلیون دلار در این شرکت سرمایه‌گذاری کرد و ریاست هیئت‌مدیره مجموعه را بر عهده گرفت.

هدف شرکت تسلا چیست؟

مأموریت تسلا گذر هرچه سریع‌تر از دنیای سوخت‌های فسیلی به انرژی با دوام است. موسسان این شرکت می‌خواستند ثابت کنند بدون کوچک‌ترین آسیبی به محیط‌زیست هم می‌توان رانندگی کرد و از رانندگی سریع‌ و کم‌سروصدا لذت برد. تسلا امروزه با همان ایده جایگزینی سوخت‌های فسیلی با انرژی با دوام، در کنار خودروهای برقی، محصولات تولید و ذخیره انرژی پاک را هم روانه بازار می‌کند.

کارکنان خط تولید تسلا در دوره‌ آموزشی چندروزه‌ای شرکت می‌کنند و با صفر تا صد امنیت این خودروها آشنا می‌شوند. گرچه برگزاری این دوره‌ها زمان‌بر و پرهزینه‌ است، ایمنی خودروها را تضمین می‌کند.

یکی از مهم‌ترین اهداف تسلا تولید محصولات مقرون‌به‌صرفه است. گرچه خودروهای تسلا در نگاه اول گران به نظر می‌رسند، در هزینه سوخت صرفه‌جویی می‌کنند و در درازمدت برای مصرف‌کننده مقرون‌به‌صرفه‌تر از خودروهای بنزینی تمام می‌شوند.

تاریخ‌نگار تسلا تا سال ۲۰۲۰

  • ۲۰۰۳: تسلا موتورز در کالیفرنیا تأسیس شد.
  • ۲۰۰۴: ایلان ماسک با سرمایه‌گذاری ۳۰میلیون‌دلاری ریاست هیئت‌مدیره را بر عهده گرفت.
  • ۲۰۰۶: تسلا نمونه اولیه اولین خودروی تمام‌الکتریکی یعنی رودستر را به نمایش گذاشت.
  • ۲۰۰۷: ابرهارد از مدیرعاملی تسلا استعفا داد و مایکل مارکس جایگزین موقت او شد تا زیف دروری (Ze’ev Drori) جایش را گرفت.
  • ۲۰۰۸: رودستر تولید شد و ایلان ماسک اولین خودروی تولیدی تسلا را روانه بازار کرد. در همین سال دروری از مقامش استعفا داد و ایلان ماسک بر صندلی او نشست. تسلا هم برنامه‌اش برای تولید سدان مدل S را اعلام کرد.
  • ۲۰۰۹: ابرهارد شکایتی علیه تسلا و ماسک تنظیم کرد و مدعی شد به‌زور از شرکت استعفا داده است. در این میان تسلا با مشکلات مالی دست‌و‌پنجه نرم می‌کرد و ‌دنبال سرمایه‌گذاری دایملر AG و گرفتن وام از وزارت انرژی بود. دفتر مرکزی تسلا به پالو آلتو منتقل شد.
  • ۲۰۱۰: تسلا وارد بورس شد.
  • ۲۰۱۱: تسلا نمونه اولیه مدل S را به‌عنوان اولین سدان شرکت به نمایش گذاشت.
  • ۲۰۱۲: تولید سدان مدل S شروع و تولید رودستر متوقف شد. تسلا اولین جایگاه شارژ سوپرشارژر را در ۶ منطقه کالیفرنیا افتتاح کرد.
  • ۲۰۱۴: کارخانه گیگافکتوری نوادا به‌عنوان سازنده باتری‌های تمام محصولات تسلا معرفی شد.
  • ۲۰۱۵: این شرکت وارد بازار انرژی خورشیدی شد و خط تولید پنل‌ها و باتری‌های خورشیدی را افتتاح کرد.
  • ۲۰۱۶: تسلا برنامه‌‌اش برای تولید سدان مدل ۳ را اعلام کرد.
  • ۲۰۱۷: تسلا موتورز نام خود را به شرکت تسلا تغییر داد.
  • ۲۰۱۸: طی یک دوره سه‌ماهه تولید سدان مدل ۳ به نصف تعداد دلخواه برای یک هفته هم نمی‌رسید! ماسک در توییتر اعلام کرد می‌خواهد شرکت را خصوصی کند و هر سهم آن ۴۲۰ دلار خواهد بود. این کار هجوم معاملات را در پی داشت و قیمت سهام تسلا را بالا برد. ماسک به تقلب متهم شد و ضمن پرداخت ۲۰میلیون دلار غرامت به کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده آمریکا، از ریاست هیئت‌مدیره تسلا کنار رفت و رابین دنهولم (Robyn Denholm) جایگزینش شد.
  • ۲۰۱۹: ماسک و تسلا از وانت برقی شش‌نفره سایبرجستهاک (Cybertruck) رونمایی کردند.
  • ۲۰۲۰: سهام تسلا گران شد و ارزش هر سهم به بیشتر از ۹۰۰ دلار رسید.

آیا تسلا تلفن همراه هم می‌سازد؟

این شایعه بدون آنکه هیچ منبع موثقی تأییدش کند، دهان‌به‌دهان می‌چرخد و مشتاقان را حیرت‌زده می‌کند. ظاهرا این تلفن همراه تسلا پای نام دارد و بنا بر شایعات در مریخ هم آنتن می‌دهد! تسلا پای به‌رغم بهره‌مندی از پیشرفته‌ترین فناوری‌های روز، چه بسا قیمت معقولانه‌ای دارد تا برای مردم عادی مقرون‌به‌صرفه باشد.

با توجه به ویژگی‌های حیرت‌انگیز محصولات تسلا می‌توان ویژگی‌های زیر را برای این گوشی هوشمند مخیال شد:

  • اینترنت ماهواره‌ای: حتی این احتمال وجود دارد که تسلا پای شرایط اسکان بشر روی مریخ را فراهم کند. مسلما اگر این دستگاه‌های کوچک واقعا بتوانند در این سیاره به‌مناسبی کار کنند.
  • شارژ خورشیدی: تسلا پنل‌ها و وسایل نقلیه خورشیدی تولید می‌کند، در نتیجه ایده شارژ خورشیدی تسلا پای دور از ذهن نیست.
  • کنترل خودرو: توقع می‌رود تسلا پای امکاناتی بیشتر از قفل یا بازکردن ماشین، کنترل پخش رسانه و فراخوانی خودرو عرضه دهد.
  • عکاسی از ستارگان: دوربین‌های قدرتمند و فوکوس فرازمینی اسپیس ایکس (SpaceX) امکان عکس‌برداری از اجرام آسمانی را فراهم می‌کند.
  • استخراج ارز دیجیتال: شنیده‌ها بیانگر آن می‌باشد که کاربران می‌توانند با گوشی همراه خود مشغول استخراج ارز دیجیتال شوند.
  • پشتیبانی از نورالینک: گرچه ایده ارتباط رایانه با مغز انسان تاکنون علمی‌تخیلی است، شاید اولین تلفنی که این امکان را در اختیار شما قرار دهد تسلا پای باشد.

آیا تسلا ربات هم می‌سازد؟

به‌گفته ایلان ماسک ربات تسلا قرار است هر کاری را که بشر اشتیاقی به انجامش ندارد به‌جای او انجام دهد. تسلا بات یا اپتیموس (Optimus) ربات انسان‌نمای آینده می‌باشد که سال ۲۰۲۳ وارد مرحله تولید می‌گردد. محدوده قیمتی این ربات تاکنون اعلام نشده است، اما طبیعتا ارزان نخواهد بود و توقع می‌رود چندهزار دلار قیمت داشته باشد. بنا به گفته‌های ایلان ماسک، می‌توان تسلا بات را با این خاصیت‌ها خیال کرد:

  • خودکارسازی وظایف تولید و تدارکات: ماسک می‌گوید در شرکت‌ها و حتی محیط خانه می‌توان وظایفی مثل خرید مواد غذایی، ریختن رخت‌چرک‌ درون ماشین‌لباس‌شویی و پرکردن ماشین ظرف‌شویی را به تسلا بات سپرد و دیگر مشغول وظایف تکراری نبود.
  • جایگزینی نیروی کار: با اینکه این ربات‌ها دیگر احتیاجی به آبدارچی، مسئول توزیع کاغذهای انبار یا حتی باغبان نیست. ربات تسلا می‌تواند کارهای یدی را انجام بدهد.

مسلما قطعا در نمونه‌های اولیه شاهد ربات انسان‌نمایی هستیم که نهایتا وسایل سنگین را جابه‌جا می‌کنند و ویژگی‌های پیشرفته در نسخه‌های بعد عرضه خواهند شد.

ارز دیجیتال شرکت تسلا چیست؟

دوج کوین؛ ارز دیجیتال شرکت تسلا

شرکت تسلا برای تعدادی از محصولاتش «میم کوین» می‌پذیرد. مدت‌همی‌باشد که ایلان ماسک به حوزه ارزهای دیجیتال علاقه‌ نشان داده است و دوج کوین را به‌عنوان ارز محبوبش معرفی می‌کند. در نتیجه اصلا جای تعجب نیست که آن را به‌عنوان روش پرداخت هزینه محصولاتش بپذیرد. مسلما هم اکنون این روش پرداخت فقط برای تعدادی از محصولات تسلا میسراست.

ماسک بارها بی‌رغبتی‌ خود به بیت کوین را اعلام کرده و نشان داده می‌باشد که تمام توجهش معطوف دوج کوین است. در نتیجه کاملا طبیعی است دوج کوین اولین ارز دیجیتال تسلا باشد. چه بسا در سال‌های آینده حمایت همه‌جانبه ایلان ماسک بر ارزش دوج کوین تأثیر می‌گذارد.

سؤالات شایع

۱. تسلا چه زمانی شروع به کار کرد؟

از عمر شرکت تسلا حدود ۲۰ سال می‌گذرد. این شرکت خودروسازی در سال ۲۰۰۳ شروع به کار کرد.

۲. جریان سفارش خودروی تسلا چگونه است؟

خریداران خودروهای تسلا در استودیو طراحی آنلاین سایت این شرکت مدل دلخواه خود را برمیگزینند تا خودرو به‌صورت سفارشی برای آنها تولید شود.

۳. آیا امکان خرید محصولات تسلا با دوج کوین وجود دارد؟

هم اکنون شرکت خودروسازی تسلا فقط برای خرید تعدادی محصولاتش دوج کوین را می‌پذیرد.

۴. ایلان ماسک چه ارزهایی را برای خرید محصولات تسلا می‌پذیرد؟

هم اکنون امکان خرید تعدادی از محصولات تسلا با دوج کوین وجود دارد و باقی محصولات باید با ارزهای شایع خریداری شوند.

۵. چرا تسلا دیگر از بیت کوین حمایت نمی‌کند؟

مشکل پروسه استخراج بیت‌کوین و آسیبی می‌باشد که به محیط‌زیست می‌زند. این مسئله سبب انتقاد عده‌ای از کارکنان محیط‌زیست از شرکت تسلا شد.

کلام آخر

وضعیت اسفناک محیط‌زیست و آلایندگی شدید خودروهای بنزینی سبب رشد بازار خودروهای الکتریکی و استقبال گسترده مردم شده است. بخش زیادی از این هیجان همگانی مختص خودروهای بی‌مثل شرکت تسلاست. موسسان این شرکت رؤیای تسریع حمل‌و‌نقل توسط انرژی‌های با دوام را در سر داشتند که خوشبختانه امروز تا حدی پژوهشگر شده است.

شما چه اطلاعات دیگری درباره شرکت تسلا دارید؟ به‌نظرتان چه آینده‌ای در توقع خودروهای برقی این شرکت و سایر محصولاتی می‌باشد که روانه بازار می‌کند؟

نظرات

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *