پادکست چیست
تکنولوژی

پادکست چیست؛ ۱۷ دانستنی کاربردی درباره پادکست‌ برای عاشقان یادگیری


پادکست یکی از محبوب‌ترین ابزارها و روش های یادگیری و رشد‌ و پیشرفت‌ فردی است. اگر به‌خاطر مشغله‌های زیاد به‌سختی موقعیت یادگیری پیدا می‌کنید و مدت‌هاست هیچ قدمی در جهت رشد فردی برنداشته‌اید، این مطلب مخصوص خودِ خود شماست. در این مقاله ضمن معرفی معنی پادکست، ۲۰ دانستنی مهم و مناسب درباره‌ی پادکست و نحوه‌ی استفاده از آن را بیان می‌کنیم.

۱. پادکست چیست؟

پادکست عبارت است از گفت‌وگوهای رادیواینترنتی که می‌توانید فایل‌شان را دانلود و سر موقعیت گوش کنید. کلمه‌ی پادکست (Podcast) از ترکیب دو واژه‌ی پاد (Pod) و برودکست (broadcast) تشکیل شده است. غرض از پاد همان دستگاه‌های آی‌پاد است. به این معنی که پادکست محتوایی قابل‌حمل است و می‌توانید در هرجایی به آن گوش کنید. برودکست هم به ویژگی رادیویی پادکست‌ها اشاره دارد. در نتیجه پادکست گفت‌وگوی صوتی ضبط‌شده‌ای بین مجری و مهمان می‌باشد که می‌توانید درست مثل گفت‌وگوهای رادیویی به آن گوش کنید. پادکست حتی می‌تواند صبحت انفرادی کسی باشد که افکار و تجربیاتش را با دیگران به‌اشتراک می‌گذارد. موضوع پادکست‌ها هم محدودیتی ندارد و می‌تواند درباره‌ی هر موردی باشد، از کسب و کار و بازاریابی گرفته تا گردشگری، یوگا و ….

۲. چگونه پادکست گوش کنیم؟

پادکست گوش‌کردن خیلی آسان‌تر از آن چیزی می‌باشد که فکرش را بکنید. می‌توانید فایل‌های صوتی را در آیتونز یا وب‌سایت پادکسترها (تولیدکنندگان پادکست) جست‌وجو کنید و فقط با فشردن دکمه‌ی پلی بشنوید. به‌عبارتی پادکست‌ها محبوب‌ترین نوع شنیدن محتواهای رادیویی در حین رفت‌وآمدهای هر روز هستند. پادکست‌ها را می‌توانید در کنار آیپاد روی لپ‌تاپ، آیفون یا گوشی‌های اندروید، ام‌پی‌تری پلیرها، تبلت‌ و هر دستگاه دیجیتال قابل‌حمل دیگری گوش کنید.

۳. فرق بین پادکست، فصل و اپیزود یا قسمت چیست؟

پادکست مجموعه‌ای از چندین محتوای ضبط‌شده می‌باشد که درست مثل برنامه‌های تلویزیونی حول ایده یا درون‌مایه‌ی مشخصی می‌چرخد. این فایل‌های صوتی براساس ترتیب زمانی یا موضوعات ثانویه فصل‌بندی می‌شوند و هر فصل هم خود در بر گیرنده فهرستی از اپیزودهای مستقل است.

۴. آیا پادکست‌ها رایگان‌‌اند؟

بیشتر پادکست‌ها رایگان‌اند، اما تعدادی از آنها هم رایگان نیستد و قیمت کمی دارند که آنها در سایت‌های پادکست مثل آیتونز و نمونه‌های ایرانی سایت‌های مخصوص پادکست پیدا کنید.

۵. تایم‌شیفت یا تأخیر زمانی درباره‌ی پادکست‌ها به چه معناست؟

پادکست چیست - پادکست گوش‌کردن

تایم‌شیفت درباره‌ی پادکست‌ها به این معنمی‌باشد که پادکست‌ برخلاف پخش در زمان واقعی، در زمان دلخواه شنونده قابل‌پخش است. یعنی هر پادکستی که می‌شنوید، از پیش ضبط‌‌شده است و به‌همین خاطر می‌توانید هروقت که دل‌تان می‌خواهد به آن گوش کنید. این درحالی می‌باشد که برنامه‌های رادیویی ساعت مقرری دارند و اگر سر ساعت موفق به شنیدن‌شان نشوید، از کف‌تان رفته‌اند. برتری دیگر پادکست‌ها این می‌باشد که می‌توانید صحبت‌ها را جلو یا عقب ببرید یا یک قسمت را چند بار گوش کنید. ضمناً در پادکست‌ها از وقفه‌ی پیام‌های بازرگانی هم خبری نیست.

۶. آیا برای پادکست گوش‌کردن باید به اینترنت متصل بود؟

پادکست‌ برای زندگی‌های شلوغ‌پلوغ امروزی ساخته شده‌ است و کاربری آسانی دارد. می‌توانید اپیزودها را یکی‌یکی دانلود و بعدا به‌صورت آفلاین پلی کنید. ضمناً می‌توانید از ویژگی‌های گوش‌کردن آفلاین اپلیکیشن‌های پادکست مثل آیتونز و استیچر (Stitcher) بهره ببرید.

۷. آیا برای پادکست گوش‌کردن حتما باید خوره‌ی تکنولوژی بود؟

به‌هیچ‌وجه! پادکست گوش‌کردن به‌سادگیِ قدم‌زدن در پارک است و اصلا هم نیازی نیست که حتما خوره‌ی تکنولوژی باشید.

۸. آیا پادکست‌ را باید با حواس کاملا جمع گوش کرد؟

حتما اینگونه نیست. چون پادکست‌ها صوتی هستند، می‌توانید آنها را در پس‌شرایط‌ی فعالیت‌های دیگری که به تمرکز کامل نیاز ندارند (مثلا در حین رانندگی، انجام کارهای منزل یا پیاده‌روی) گوش‌ کنید. درواقع پادکست‌ها انجام کارهای تکراری و کسل‌کننده را لذت‌بخش‌تر می‌کنند و به‌نوعی غذای فکر شمرده می‌شوند. اگر برای رشدوپیشرفت‌ی فردی وقت کافی ندارید و موقعیت زیادی برای شرکت در گفت‌وگوهای آموزنده پیدا نمی‌کنید، پادکست گوش‌کردن می‌تواند روش آسانی برای یادگیری و رشد‌ فردی شما باشد.

۹. بهترین زمان پادکست گوش‌‌کردن چه وقتی است؟

پادکست چیست - پادکست گوش‌کردن

بیشتر افراد در طول روز آن‌قدر مشغله دارند که به‌سختی می‌توانند روی دریافت اطلاعات جدید و یادگیری تمرکز کنند. برای افرادی که مشتاق یادگیری هستند، شاید صبح‌ها در حالی‌ که برای شروع روز آماده می‌شوند زمان بهتری برای‌ پادکست گوش‌کردن باشد. ضمناً، پادکست‌ها را می‌توانید در حین رفت‌وآمدهای هر روز گوش کنید. وقتی پس از پایان روز کاری درحال استراحت هستید هم موقعیت مناسبی برای پادکست گوش‌کردن است.

۱۰. پادکست گوش‌کردن چه فوایدی دارد؟

پادکست گوش‌کردن سبب افزایش قابل‌توجه زمان صرف‌شده برای یادگیری می‌گردد. حتی اگر روزی چند دقیقه‌ی کوتاه هم باشد بی‌فایده نیست. آنچه یاد می‌گیرید، جایی بدون اینکه توقعش را داشته باشید به‌دردتان خواهد خورد. ضمناً، پادکست‌ها می‌توانند خیلیالهام‌بخش باشند و حتی باهوش‌ترتان کنند.

مطالعات نشان داده می‌باشد که پادکست گوش‌کردن با فوایدی ازجمله تقویت توانایی‌های شنیداری و توسعه تمرکز همراه است. علاوه براین چون هنگام پادکست گوش‌کردن بیشتر وقت‌ها سعی می‌کنیم ماجرایی را که می‌شنویم تصویرسازی کنیم، به قوه‌ی تخیل‌مان هم کمک خواهد شد. ضمناً جداب است بدانید که مطالعات نشان داده است بیشتر افرادی که به‌روش منظم پادکست گوش می‌کنند، بیشتر وقت‌ها درآمد متوسط یا بالاتر دارند و از قشر تحصیل‌کرده‌ هستند.

۱۱. چگونه پادکست‌های موردعلاقه‌مان را تشخیص دهیم؟

پلی‌لیست یا همان فهرست پخشِ بیشتر پادکست‌ها دارای مقدمه‌ای صوتی می‌باشد که موضوعات پوشش داده‌شده را معرفی می‌کند و از این طریق می‌توانید تا حدودی به محتوای کلیِ مجموعه پی ببرید. ضمناً هر اپیزود عنوان مختص به خودش را دارد که فکر یا طرحی غالب گفت‌وگو را توضیح می‌دهد. بدین گونه به‌راحتی می‌توانید پادکست دلخواهتان را از بین پادکست‌های گوناگون تشخیص بدهید.

۱۲. آیا می‌توانیم مشترک پادکست موردعلاقه‌مان شویم؟

بله. به‌راحتی می‌توانید مشترک پادکست دلخواهتان شوید تا هروقت که اپیزود جدید منتشر شد باخبر شوید. برای این کار فقط رغبت روی کلید سابسکرایب یا اشتراک در وب‌سایت پادکستر یا آیتونز و استیچرز کلیک کنید تا بدین گونه از به‌روزسانی‌ اپیزودها جا نمانید.

۱۳. چرا پادکست‌ها به این میزان پرطرفدارند؟

پادکست‌ها به‌ویژه برای افرادی که زندگی پرمشغله‌ای دارند و موقعیت یادگیری پیدا نمی‌کنند خیلی به‌درد می‌خورند، زیرا چکیده‌‌ی بهترین آموزش‌ها و طرحهای الهام‌بخش مهمانان شناخته‌شده را در قالبی گیرا در اختیار شنونده قرار می‌دهند. اگر برای‌تان سخت می‌باشد که برای رشدوپیشرفت‌ی فردی خود وقت بگذارید، توسط پادکست‌ها به‌راحتی می‌توانید خودتان را پیرامون موضوعات دلخواهتان به‌روز نگه دارید.

۱۴. با چه دستگاه‌هایی می‌توان پادکست گوش کرد؟

پادکست چیست - موبایل

پادکست‌ها را می‌توانید روی دستگاه‌های گوناگون مثل موبایل، لپ‌تاپ، تبلت و سایر دستگاه‌های دیجیتال قابل حمل اجرا کنید. حتی می‌توانید موبایل‌تان را به اسپیکر ماشین وصل کنید یا فایل‌ها را روی فلش بریزید و در حین رانندگی پادکست گوش کنید.

۱۵. آیا پادکست‌ها جنبه‌ی آموزشی دارند یا سرگرمی؟

پادکست‌ها درواقع آمیزه‌ای از آموزش و سرگرمی هستند و مشتاقان یادگیری و رشدوپیشرفت‌ی فردی تفاوت خاصی بین این دو نمی‌بینند. با پادکست گوش‌کردن هم اطلاعات جدید یاد می‌گیرید و هم انگیزه و الهام پیدا می‌کنید.

۱۶. چگونه می‌توان از پادکست‌ها نهایت استفاده را برد؟

پادکست چیست - پادکست گوش‌کردن

اینکه چقدر می‌توانید از یک پادکست بهره ببرید، به انگیزه‌ی اصلی شما برای گوش‌دادن به آن پادکست بستگی دارد. اگر نیت دارید گوشه‌ای از وقت‌تان را به یادگیری مفاهیم و طرحهای جدید اختصاص بدهید، فقط رغبت یک فنجان چای بریزید و هدفون‌تان را روی گوش بگذارید و هرچه را هم که یاد می‌گیرید در درفترچه‌ی یادداشت همراه‌تان بنویسید. به‌همین سادگی می‌توانید بخشی از وقت‌تان را به رشدوپیشرفت‌ی فردی اختصاص بدهید. یا اگر دل‌تان خواست می‌توانید در حین پیاده‌روی، رانندگی یا انجام کارهای هر روز به پادکست دلخواهتان گوش کنید. و برای اینکه آنچه یاد می‌گیرید در ذهن‌تان بنشیند، می‌توانید اپیزودهای موردنظرتان را چند بار گوش کنید. پادکست گوش‌کردن با دوستان هم موقعیت مناسبی برای به‌اشتراک گذاشتن تجربیات یادگیری و گفت‌وگو پیرامون مباحث مطرح‌شده است.

۱۷. چگونه می‌توان پادکست گوش‌کردن را به عادت تبدیل کرد؟

پادکست گوش‌کردن هم درست مثل سایر عادات موفقیت نیازمند مداومت است. هرچه عادات جدید کم‌زحمت‌تر باشند، احتمال بیشتری وجود دارد که به آن عادات پیبند بمانید. پس عادت پادکست گوش‌کردن را برای خودتان ساده کنید: اگر هر روز رانندگی می‌کنید، رغبت جلوتر فایل‌های موردنظرتان دانلود و مهیا کنید تا دفعه‌ی بعد که سوار ماشین شدید، فقط لازم باشد که بدون هیچ فکری فایل‌ها را پلی کنید. ضمناً می‌توانید شب‌ها قبل از خواب صفحه‌ی پلی‌لیست پادکست‌ موردنظرتان را بوک‌مارک یا نشان‌گذاری کنید یا برای خودتان یک یادداشت یادآوری بنویسید تا صبح که از خواب بلند شدید در حین انجام کارهای شروعین روز به آن گوش کنید.

نکته اینجمی‌باشد که پادکست گوش‌کردن را به‌زور در برنامه‌ی روزانه‌تان نگنجانید، بلکه از زمان‌های مرده و بی‌استفاده‌ای که در طول روز دارید استفاده کنید. مثلا می‌توانید وقتی در صف توقع هستید، وقتی استراحت می‌کنید و کار خاصی ندارید یا حتی وقتی به انجام امور هر روز‌‌ای که احتیاجی به تمرکز ندارند مشغول‌اید پادکست گوش کنید تا هم چیزی یاد بگیرید و هم وقت‌تان مفرح‌تر سپری شود.

نظرات

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *