گوگل دوپلکس چیست و به‌درد چه کسانی می‌خورد؟‌
تکنولوژی

گوگل دوپلکس چیست و به‌درد چه کسانی می‌خورد؟‌


امروزه برای دوست‌داران دنیای فناوری اطلاعات و تکنولوژی های جدید و هوش مصنوعی هر روز اتفاقات هیجان‌انگیزی پیش می‌آید. شرکت گوگل که یکی از سرآمدان این عرصه است این بار هم دست به انقلابی بزرگ زده است و آن رونمایی از یک دستیار جدید صوتی است. در این مقاله با ما همراه باشید تا شما را با گوگل دوپلکس (Google Duplex) دستیار صوتی جدید گوگل، توانایی‌ها و نحوه‌ی کار آن و چالش‌های به‌وجود آمده در این مسیر آشنا کنیم.


حتما بخوانید: اینترنت اشیا چیست و چه جایگاهی در آینده کسب‌و‌کارها دارد؟


آرتور سی کلارک نویسنده‌ی شهیر داستان‌های علمی تخیلی، زمانی در قانون سوم خود که به قانون کلارک معروف است، گفته بود: «هر فناوری وقتی به‌حدی از پیشرفت برسد، دیگر نمی‌توان آن را از جادو تفکیک کرد.» گوگل اخیرا در خلال کنفرانس گوگل I/O، امکانی برای دستیار صوتی خود معرفی کرده که می‌تواند از قانون سوم کلارک پیروی کند. این امکان جدید که گوگل دوپلکس نام دارد، می‌تواند به‌جای فرد، تماس تلفنی برقرار کند و مکالماتی کاملا طبیعی را انجام دهد.

این امکان به‌قدری واقع‌گرایانه می‌باشد که اگر بدون آگاهی از الگوریتم‌های هوش مصنوعی گوگل به آن گوش کنید، خیال نمی‌کنید که یک ربات این کار را انجام داده است. به‌نظر می‌رسد، با توجه به نمونه‌هایی که از گوگل دوپلکس شنیده‌ایم، این فناوری هوش مصنوعی گوگل توانسته آزمون تورینگ را که در دهه‌ی ۱۹۵۰ پیشرفت یافته است پشت سر بگذارد. براساس آزمون تورینگ، اگر یک ماشین بتواند به‌گونه‌ای انسان را فریب بدهد که در تشخیص ماشین از انسان دچار اشتباه شود، توانسته این آزمون را با موفقیت پشت سر بگذارد.

تغییری که به‌وسیله‌ی گوگل دوپلکس صورت گرفته، توانایی آن برای انجام مکالمات طبیعی ازطریق درک، برخورد، استفاده از تکیه‌کلام‌های عامیانه، زمان‌بندی و مکث‌های درست صورت می‌گیرد که تضمین می‌کند، گیرندگان تماس‌های تلفنی دیگر مجبور نیستند با صحبت با ماشین مناسب شوند. این توانایی توانسته واقعا افرادی را که به تماس‌های گوگل دوپلکس پاسخ داده‌اند فریب بدهد تا خیال کنند که واقعا شخص دیگری پشت خط است. مسلما همان‌طور که آگاه شدید در اینجا منظور شماره‌گیری به مثل دیگر دستیارهای صوتی نیست، بلکه انجام مکالمات با افراد واقعی است. اما قبل از اینکه دلواپس پیامدهای اخلاقی این فناوری هوش مصنوعی شوید، بد نیست به جزئیات این فناوری پیشرفته نگاهی بیندازیم.

گوگل دوپلکس چیست؟

گوگل دوپلکس برای جایگزینی انسان‌ها (برای نمونه، اپراتورهای پشتیبانی تلفنی) طراحی نشده، بلکه برای انجام وظایفی خاص (دامنه‌های بسته) پیشرفت یافته است. در نتیجه نمی‌توانید از گوگل دوپلکس بخواهید با خانواده یا والدین شما تماس بگیرد یا خود را به‌جای یک شخص واقعی جا بزند، بلکه می‌توانید از او بخواهید جایی در رستوران برای‌تان رزرو کند.

چه کاری انجام می‌دهد؟

گوگل دوپلکس در نخست، روی سه وظیفه (به‌صورت آزمایشی) متمرکز خواهد بود: رزرو رستوران، نوبت‌گیری آرایشگاه و اطلاع از ساعات کاری و تعطیلی کسب‌و‌کارها.

چرا صدای آن شبیه انسان است؟

تقریبا به این علت که گوگل معتقد است این کارآمدترین راه برای دریافت اطلاعات مفید است؛ به‌ویژه اینکه، شاید که دستیار دیجیتالی با وقفه‌ها و مسائل و موقعیت‌های متنوعی برخورد داشته باشد. ضمناً بخش دیگر هم به‌علت این می‌باشد که تقریبا کمتر کسی به تماس تلفنی اپراتور اتوماتیک پاسخ می‌دهد و از این جهت، احتمال دریافت اطلاعات مفید توسط‌ی دستیارهای دیجیتالی شایع کم است.

چگونه کار می‌کند؟

گوگل دوپلکس چگونه کار می کند

گوگل دوپلکس به کاربر این امکان را می‌دهد که بدون اینترنت، اطلاعات دریافت کند. گوگل دوپلکس پیوند گم‌شده‌ی بین دستیار گوگل و هر کسب‌و‌کاری است، چون این دستیار هوشمند قادر به دریافت اطلاعاتی می‌باشد که به‌صورت دیجیتالی دردسترس نیستند. برای نمونه، شاید بخواهید ساعت‌های کاری کسب‌و‌کاری را بدانید، اما نمی‌توانید در وب‌سایت این کسب‌و‌کار، اطلاعاتی در این مورد بیابید یا شاید نیت دارید محصول خاصی را از فروشگاهی تهیه کنید، اما نمی‌توانید به‌صورت آنلاین از موجودبودن این محصول اطلاع پیدا کنید. در نتیجه گوگل دوپلکس کاری را که می‌خواهید، انجام می‌دهد و با یک تماس تلفنی، به اطلاعات موردنیاز شما دسترسی می‌یابد.

از دیدگاه فناوری، گوگل دوپلکس از پلتفرم یادگیری ماشینی TensorFlow Extended برای تشکیل یک شبکه‌ی عصبی برگشتی (RNN) استفاده می‌کند و وظایف پردازش گفتاری هم به‌وسیله‌ی موتورهای تشخیص خودکار گفتار (ASR) و متن به گفتار (TTS) انجام می‌شوند.

هوشمندی گوگل دوپلکس در چیست؟

هوشمندی گوگل دوپلکس در چیست؟

گوگل دوپلکس مثل یک فرد عادی صحبت می‌کند و این طبیعی بودن می‌تواند به امکان‌های دستیار صوتی OK Google که می‌شناسیم اضافه کند. برای نمونه، توسط این فناوری می‌توانیم از OK Google بخواهیم، وقت رستوران رزرو کند. نه تنها این، بلکه دستیار صوتی می‌تواند، در مواجه با موقعیت‌های گوناگون به‌مناسبی واکنش نشان دهد. شاید که بخواهید، میزی برای ساعت ۷ و نیم شب رزرو کنید، اما در این ساعت، میزی موجود نیست، در این حالت، گوگل دوپلکس تصمیم به بررسی این می‌گیرد که آیا زمان‌های دیگری که موجود است با زمان‌بندی شما مناسبی دارد یا خیر. اگر خیر، دستیار صوتی گوگل با رستورانی دیگر تماس می‌گیرد. به‌همین‌صورت، گوگل دوپلکس می‌تواند، قرارهای کاری شما را مدیریت کند. نکته‌ی کلیدی استفاده از گوگل دوپلکس این می‌باشد که همه‌ی این وظایف در پس‌شرایط انجام می‌شوند. درواقع، شما پس از اینکه به دستیار صوتی خود دستور دادید کاری را انجام بدهد، می‌توانید، آفلاین شوید و زمانی که دوباره به اینترنت دسترسی داشتید، گزارش تکمیل وظیفه را دریافت کنید.

آیا باید دلواپس باشیم؟

اساسا این مورد درباره‌ی هر فناوری جدیدی صدق می‌کند و بحث‌های زیادی هم در این‌باره مطرح است. یکی از بحث‌ها این می‌باشد که وقتی هوش مصنوعی با ما تماس می‌گیرد، باید بگوید که دستیار صوتی است؟ اما با اینکه اینکه گوگل اعلام کرده، هنگامی که این فناوری در دستیارهای صوتی ادغام شود، به افرادی که ازطریق دستیار صوتی با آنها تماس گرفته می‌گردد. اطلاع می‌دهیم که در حال صحبت با دستیار دیجیتال هستند؛ تاکنون دلواپسی‌هایی وجود دارد.

بحث دیگر وضعیت حقوقی است. اگر دستیارهای دیجیتالی دو شخص بدون اطلاع طرفین با هم توافق کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا شاید که نسخه‌ای از این دستیار صوتی با صدایی شبیه ما، برای فریب دیگران استفاده شود؟ مورد دلواپس‌کننده‌تر، چه می‌گردد.اگر فردی حساب کاربری شما را هک و از آن برای جعل هویت شما استفاده کند؟

برای چه کسانی مفید است؟

 گوگل دوپلکس برای چه کسانی مفید است؟

گوگل دوپلکس می‌تواند برای افرادی که مشکلات شنوایی دارند، مزایای زیادی داشته باشد. ضمناً می‌تواند اغلب موانعی را که با آنها مواجه‌ایم، از پیش‌ِ روی بردارد. برای نمونه، شاید شما به یک سفر خارجی رفته باشید و زبان کشور منیت را ندانید. در نتیجه، دستیار صوتی گوگل می‌تواند، گفته‌های شما را به زبانی که می‌خواهید ترجمه کند. نکته‌ی جداب توجه اینکه، نیازی نیست این وظایف به‌صورت مقارن انجام شود. برای نمونه، پس از اینکه که از گوگل دوپلکس درخواست انجام کاری کردید، می‌توانید آفلاین شوید و در زمانی که دوباره به اینترنت دسترسی دارید، دستیار صوتی گوگل گزارش انجام کار را به شما بدهد. این امکان می‌تواند، در مناطقی که اتصال به اینترنت پراکنده است یا اینکه مشغله زیادی داشته باشید، خیلیمفید باشد.

چه توانایی‌هایی دارد؟

گوگل دوپلکس چه توانایی‌هایی دارد؟

حالا، دستیارهای دیجیتال ما بیشتر دیجیتالی هستند تا اینکه دستیاری کارآمد باشند. شما می‌توانید، از دستیارهای دیجیتالی خود بخواهید، چراغ را روشن کنند یا رادیو را تنظیم کنند، اما آنها نمی‌توانند برای شما وقت سرویس خودرو یا نوبت دندان‌پزشکی رزرو کنند و اغلب کارهای خسته‌کننده‌ای را که ما زمان زیادی صرف انجام‌شان می‌کنیم، برای‌مان انجام دهند. فکر کنید، با اینکه چنین دستیارهای صوتی هوشمندی، می‌توانید تا چه حد در زمان خود صرفه‌جویی کنید.

گوگل دوپلکس چه زمانی به دست ما می‌رسد؟

گوگل نیت دارد که نسخه‌ی آزمایشی این امکان جدید را تابستان سال کنونی در دستیار گوگل آزمایش کند. گرچه تاریخ انتشار دقیق آن یا کشورهایی که این امکان در آنها عرضه می‌گردد. تاکنون اعلام نشده، واضح می‌باشد که دیر یا زود، این دستیار هوشمند به بخش جدانشدنیِ زندگی ما تبدیل می‌گردد.

نظرات

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *